Ervaringen

bodystressrelease

Omdat BSR steevast de ganse wervelkolom behandelt, ervaren cliënten vaak een algemeen gevoel van verbetering en verlichting. In combinatie met het uitblijven van specifieke klachten maakt dat een heus verschil uit.

Zelf herinner ik me nog zeer goed mijn allereerste BSR in 2010 in het verre Maastricht. Ik reed op roze wolkjes terug naar huis. De impact die BSR heeft gehad op mijn leven en op het leven van mijn jongste dochter, vind je terug onder ‘over mij’.

De onderstaande getuigenissen komen van cliënten uit mijn praktijk en geven een waarheidsgetrouwe indruk van de mogelijkheden en de resultaten van BSR.

Dat kan met je eigen woorden via mail

Wil jij ook graag jouw BSR ervaring delen en anderen inspireren?

Zend ook een leuke foto van jezelf of van iets wat belangrijk is voor jou, om je getuigenis persoonlijk te maken.
Dat kan met je eigen woorden via mail

Getuigenissen

Druk op het volgende bolletje onderaan om de volgende getuigenis te lezen.

Ik houd van sporten, al van kindsbeen af.

Als 14 jarig meisje viel ik echter heel ongelukkig op mijn rechterknie tijdens het Basketten. Het begin van een lange lijdensweg en vreselijk veel pijn aan mijn knie. Ik mankte als ik stapte en sporten werd quasi onmogelijk.

Artsen zochten naar mogelijke oorzaken en oplossingen. Op 40 jaar tijd onderging ik 6 operaties, 2 manipulaties, 2 spoelingen en een immobilisatie met gipsverband, maar mijn knie bleef pijn doen. In oktober 2014 werd een volledige knieprothese geplaatst, gevolgd door een jaar van revalidatie en kinesitherapie.
Ik bleef echter verder sukkelen en de moed zonk me in de schoenen. Ik kon amper nog een paar 100 meter stappen…
Tot ik – op advies van een goede vriendin – bij Body Stress Release terecht kwam. Een beetje sceptisch weliswaar, maar haar enthousiasme had me overtuigd om het tenminste te proberen. Wat had ik te verliezen?!
Op 31 mei 2016 ging ik moeizaam en mankend de praktijk van Nicole binnen voor mijn 1ste BSR. Nicole luisterde naar mijn verhaal en nam notities. Ze zei me meteen dat ze niet rechtstreeks op mijn knie zou werken, maar wel op de spanning die ik gedurende jaren heb opgebouwd.
De reactie op mijn eerste Body Stress Release was formidabel. Ik had enkele uren geen pijn en ik voelde me oh zo gelukkig!
Pas daags nadien keerde de zeurende pijn terug. Toen ik dit vertelde aan Nicole tijdens mijn 2de BSR, zei ze me dat als mijn lichaam enkele uren pijnvrij kon zijn, het ook een weg zou vinden om langer pijnvrij te blijven. Ik kreeg terug hoop.

Nicole benadrukte echter dat ik geduld zou moeten hebben met mijn lichaam en de signalen die het gaf goed moest opvolgen. Twee dagen na mijn 2de BSR kreeg ik felle rugpijn die weer verdween net voor mijn 3de BSR sessie. Vanaf mijn 3de BSR ging ik maandelijks terug voor een BSR.
Het stappen, zonder last te hebben van mijn knie, verliep met ups en downs. Nicole coachte me in het leren luisteren naar mijn lichaam, wat best moeilijk is als je dit niet gewend bent. In mijn geval betekent het vaak minder doen en vaker rust nemen. Een delicate oefening in geduld voor iemand met mijn temperament, maar het loonde.

Mijn knie is beweeglijker geworden en ik kan veel langer pijnvrij stappen. Body Stress Release heeft mij terug mobiel gemaakt en daar ben ik heel blij mee.

Yeske (54)

Mijn ervaring met Body Stress Release

De eerste indruk. Ik ben zoals vaak op afspraken een beetje te vroeg. Wat onzeker druk ik op de bel. Ik heb besloten het een kans te geven. Wat ik er over lees klinkt veelbelovend. Maar ik heb geleerd kritisch te zijn. Ik ben het afgelopen jaar al vaak hoopvol geweest, om daarna teleurgesteld terug wanhopig op zoek te gaan naar vermindering van mijn klachten.

Ik was oververmoeid, had vaak buitensporig veel spierpijn, hoofdpijn, lichte koorts en een hoop maag-darmklachten. Genoeg om je flink beroerd van te voelen. Ik was gelukkig al wel op de betere weg, dankzij een antibioticakuur, een maag-darmsparend dieet, mindfulness, een online cursus existentieel welzijn, gesprekken met hulpverleners en niet te vergeten een flinke portie steun van vrienden en familie. Mijn herstel was dus wel ingezet, maar voor mijn gevoel ging het allemaal veel te traag en kon ik wel een duwtje in de rug gebruiken. Body Stress Release heeft mij een stevige duw in de rug gegeven, letterlijk en figuurlijk.

De eerste sessie was ik nog wat zenuwachtig bij het aanbellen, maar mijn zenuwen verdwenen snel toen ik erg hartelijk werd ontvangen en op mijn gemak werd gesteld. Ik overliep mijn klachten en nam plaats op de tafel. Ik vond het eerlijk gezegd maar een beetje gedoe. Ik ben nog in staat om op een tafel te klimmen, waarom zou ik dan tegen zo’n bank gaan staan die langzaam kantelt en je vanzelf tot liggen brengt. Mensen die me kennen zullen hier mijn actieve aard wel in herkennen. Maar toegegeven, het is een zalig gevoel om de zwaartekracht te voelen verschuiven en langzaam te gaan liggen. Ik werd er snel ontspannen van.
Na de eerste sessie was ik moe. Niet het slecht soort moe van “ik kan niet meer”, maar een heel ontspannen moe. Zoals je dat kan hebben als je naar de sauna geweest bent. Ik deed een middagdutje van 6 uur en voelde me al een stuk beter. Naast beter, waren er ook dingen die minder goed gingen. Zo had ik enorm veel jeuk in mijn ogen en had ik heel wat meer last van mijn stofallergie dan de vorige keer. Maar ik weet dat dingen vaak eerst erger worden voor ze genezen, dus ik had er wel een positieve kijk op.

De tweede sessie vertelde ik hoe ik me had gevoeld sinds de eerste sessie en Nicole ging opnieuw aan de slag met die informatie en de informatie die ze op bijzondere wijze uit mijn voeten haalt. Ik blijf het wonderlijk vinden dat je uit zo’n subtiele signalen zo veel te weten kan komen. Na de tweede sessie voelde ik dezelfde vermoeidheid en toen ik thuis kwam heb ik 2 uur geslapen. Mijn hele lijf voelde een stuk meer ontspannen aan. Daarnaast voelde ook mijn hoofd een stuk lichter. Nu heb ik al wel vaker keerpunten meegemaakt en is het niet zo dat Body Stress Release op magische wijze mij naar een keerpunt dreef. Maar ik had wel het gevoel dat het me allemaal net iets makkelijker afging dan op andere momenten. Ik ben gestopt met computerspelletjes spelen (wat een echte verslaving was geworden) en heb besloten meer moeite te doen om gezond te eten, zelf te koken… We zijn nog maar 6 dagen ver, maar tot nu toe lijkt het een succes. En o ja, die stofallergie die erger werd na sessie 1 is nu juist véél minder dan het de afgelopen jaren geweest is.

Na de derde sessie voelde ik me eigenlijk helemaal niet moe. Al werd ik een paar uur later wel moe, op dezelfde manier. Ik besloot dan maar alsnog een dutje te gaan doen. Na een uur werd ik al terug wakker en voelde me best uitgeslapen. Nicole had gezegd dat ik moest genieten van de energie als ze kwam en wel, dat heb ik gedaan. Ik ben een uur gaan badmintonnen en heb er heel erg van genoten. Ik had nergens pijn, ook de volgende dag niet en het leek als vanzelf te gaan. Niet slecht, voor iemand die in juli de afstanden die langer waren dan een kilometer nog in een rolstoel moest doen wegens te vermoeiend…
Ik heb dan ook besloten dat ik er mee verder ga. Ik ben benieuwd waar deze ontdekkingstocht me brengt, ’t begin is alvast veelbelovend.

Lien (31)

Begin mei 2016 begon ik, na een lange vliegtuigvlucht te sukkelen met hevige uitstralingspijnen in rechter heup en onderbeen. Ondanks de diverse medische onderzoeken (echo, RX, CT scan, …) rug infiltraties, pijnstillers, corset … ging mijn medische situatie alsmaar slechter en slechter. De pijnen werden heviger waardoor bewegen, slapen en zelfs gewoon rustig wandelen onmogelijk werd. Ook mijn kousen of broek aandoen was een calvarie geworden en soms zelf onmogelijk zonder hulp van mijn echtgenote.

Een echte reden werd door mijn ‘dokter specialist’ niet gegeven, het leek mij meer op ‘gissen’. Ik voelde mij een zoveelste klant met pijnklachten (het zal vanuit je rug komen was een telkens weerkerend zinnetje).

Mijn lichaam leek voor mij echter in een continue spanning te staan en ik begon er mij naar te gedragen om de pijn zoveel mogelijk te proberen vermijden. Dit verergerde de gehele situatie nog, waardoor ik bijkomende belastingen en een ‘scheefstand’ in mijn normale houding kreeg. Ik zag geen enkele verbetering met de normale medische hulp (dokter & kiné) en begon wanhopig te worden. Als persoon met continue ‘pijn’, stelde ik mij ondanks mijn scepticisme open voor BSR.
Na de tweede sessie voelde ik de spanning in mijn lichaam afnemen en kon ik langzaam aan terug mijn onderbeen normaal gebruiken zonder telkens na te moeten denken over de opkomende pijnen. Ik begon naast de eerder continue slechte dagen, ook af en toe een goede dag (zonder hevige pijnen) te krijgen.
Samen met de ontspanning in mijn lichaam en de bekomen oefeningen voor tussendoor kon de scheefstand in mijn houding en mijn heup uiteindelijk ook weggewerkt worden. Na een 4 tal BSR sessies voel ik mij nu terug vele keren beter en kan ik langzaam terug beginnen met zwemmen en wandelen.

BSR heeft bij mij zeer duidelijk aangetoond dat het menselijke lichaam een echt kluwen en zeer complex geheel is waarbij naast de klassieke geneeskunde ook alternatieven (zoals BSR, osteopathie, …) mogelijk verbetering kunnen brengen, zeker in specifieke gevallen. Ik dank Nicole dan ook van harte voor haar goede professionele BSR zorgverstrekking.

Jan (54)

Ik heb het moeilijk om met het label CVS rond te lopen.

Ik ervaar bij de mensen die ”het” weten dat ze meestal niet goed weten hoe er mee omgaan. Ik krijg hen ook niet uitgelegd wat een impact dat heeft op mijn lichaam en mijn leven want meestal – als ze mij zien – ben ik natuurlijk goed. Anders lig ik wel in mijn zeteltje.
Ik begrijp ook dat de mensen dat niet kunnen plaatsen, zelfs mijn mama die zo dicht bij mij staat twijfelt soms. Aan de andere kant zou ik het wel van de daken willen schreeuwen, het onder de aandacht van de mensen willen brengen hoe verschrikkelijk dit wel is.

Elke morgen afwachtend opstaan hoe ik de dag zal doorkomen, mensen afbellen omdat het weer eens niet gaat. En nee, ik heb gelukkig geen kanker. Maar voor kankerpatiënten is er gelukkig al wel veel begrip. Voor CVS patiënten, als ik me zoal wil noemen is er veel onbegrip. En dat ervaar ik dagelijks.
In 2012 liet mijn lichaam het afweten. Het was moe, ik was moe. Achteraf gezien was ik al wel langer moe maar wou hier niet aan toegeven.

Ik ging dan maar in overdrive en deed mijn werk, mijn huishouden en zelfs mijn vrije tijd op automatische piloot. Na veel zelfonderzoek en verkeerde diagnoses van depressie naar burn-out en officieel zelfs chronische vermoeidheidssyndroom vielen voor mij de puzzelstukken na jaren zoeken in elkaar. Mijn bijnieren waren uitgeput waardoor ik geen cortisol meer aanmaak dat instaat voor energie. Dit stresshormoon vangt zoals het woord zelf zegt alle stress op zodat ons lichaam hier mee kan omgaan. Mijn bijnieren hebben hier de brui aangegeven waardoor elke stresssituatie, hoe klein ook, mij enorm vermoeid.

Hoogtijd dus om dit aan te pakken en zo kwam ik via een goede vriendin terecht bij Nicole. Of ik al van Body Stress Release had gehoord? Nog nooit!!!
Aanvankelijk had ik dan ook mijn bedenkingen. Na mindfulness, psychotherapie, gedragstherapie en nog enkele pogingen om te leren omgaan met stress, had ik hier weinig hoop bij. Maar ach, eens proberen kan nooit kwaad zeker.

De eerste keren was mijn vriendin meegegaan omdat het zou kunnen dat je achteraf heel moe ging zijn. Hoe kon dat nu? Ik was al moe, dus veel moeder kon ik toch niet worden?
De spontane, aangename ontvangst, het begrip en medeleven trof me. Bij Nicole kon ik mezelf zijn. Hier moest ik niet overtuigen of uitleggen wat dit met mijn lichaam allemaal doet. En dan moest de behandeling nog volgen.

Nicole begon met hele zachte handelingen over mijn hele lichaam en voor mij op een onverklaarbare manier te werken. Een heel ontspannende ervaring die ik met niets kan vergelijken. Na de behandeling was ik inderdaad moe, niet zomaar moe, maar diep moe. De vermoeidheid was letterlijk van mijn gezicht te lezen.
Met de woorden “ hiermee kan je lichaam aan de slag gaan”, zat de sessie erop. Gelukkig mocht ik nadien in haar aangenaam salonnetje nog even ‘bekomen’ en had ik een chauffeur bij die me veilig thuis heeft gebracht.

De reacties van mijn lichaam na de eerste behandelingen waren heftig. Zeer heftig. Ik weet niet meer hoe ik na die eerste keer thuis ben geraakt, alles ging in ‘slow motion’. Mijn lichaam voelde loodzwaar aan en ik werd heel emotioneel. Ik kon zonder hulp de trap thuis niet meer op. Gelukkig had Nicole me gewaarschuwd en me op het hart gedrukt dat ik moest luisteren naar wat mijn lichaam vroeg. Vermoeidheid = rusten; zo lang je lichaam hierom smeekt. Pas na twee dagen voelde ik me beter.

De volgende sessies waren telkens heel beklijvend en het was toch best spannend hoe mijn lichaam ging reageren. Na de tweede sessie voelde ik me terug heel zwaar en stond ik de dag nadien op met gezwollen oogleden. Ik toonde Nicole de volgende sessie een foto hiervan en zij vroeg deze te bewaren voor ‘later’. Mijn lichaam was immers met alle middelen aan mijn herstel aan het werken en zocht de best mogelijk uitweg om spanning kwijt te geraken. Nicole gaf me vertrouwen in de wijsheid van mijn eigen lichaam.

Na de derde sessie voelde ik me lichter als anders en kwam er een geluksgevoel over mij. Na de vierde sessie voelde ik me zelfs miraculeus beter. Ik heb toen tien dagen met een WOW gevoel rond gelopen. Een gevoel dat ik zo lang heb moeten missen.

Ondertussen ga ik op regelmatige basis al een jaar naar Nicole. Ik heb af en toe nog wel een dip, maar ik ga gestaag vooruit en ik voel me sterker en beter in mijn vel. Nog steeds blijft het me verbazen hoe Body Stress Release mijn lichaam laat werken en vooral de stress laat verwerken. Nicole heeft me geleerd om niet te overhaasten en mijn lichaam de kans te geven om die jarenlange stress beetje bij beetje los te laten. Sterker nog, stress geen bezit mee van mij te laten nemen en nieuwe stress uit de weg te gaan of komaf mee te maken.

Dank je wel Nicole voor deze fijne ervaring, je luisterend oor en je positivisme.

Leentje (45)

De beslissing was genomen, ik was klaar voor een grote verandering in mijn leven. Ik wilde een baby. Jaren heb ik de pil genomen. Het kon dan ook niet anders dat mijn lichaam helemaal in de war was en zichzelf moest terug vinden. Daarom besloot ik om mijn lichaam een steuntje in de rug te geven door middel van zelfheling zoals BSR.

Ik kwam terecht bij Nicole. Een lieve en empathische vrouw. De behandeling die ze doet, lijken wel massages. Het ontspant je enorm! Na zo een behandeling voel je je herboren.

Enkele maanden nadien was ik zwanger. Ook dan ging ik regelmatig naar de BSR. Naarmate de zwangerschap vorderde werden er meer en meer kussens gebruikt zodat ik toch comfortabel op tafel kon liggen. Telkens was het voor mij een heerlijk ontspannende behandeling en ook de baby reageerde hier op door veel te bewegen.

Na de geboorte van mijn dochter kregen zowel ik als zij enkele behandelingen. Steeds deugddoend voor beide.

Bedankt Nicole! We hebben er beide heerlijk van genoten!

Annelies (25)

Ik ben Liyaro en ik ben 9 jaar. Mijn nona Eliane gaat al 1 jaar naar Nicole omdat ze overal pijntjes had. Ikzelf heb het soms ook een beetje moeilijk met mijn concentratie en ik ben soms wat onrustig. Op school gaat het ook niet altijd even goed. Nona had gezegd dat ik eens mee mocht gaan naar Nicole. Ik ben dan met nona drie keer naar Nicole geweest en ik vind dat super leuk. Nicole heeft mij ook geleerd hoe ik moet zitten als ik een spelletje speel op mijn tablet. Ik voel mij nu veel rustiger en ik slaap ook veel beter. Ik ga met Nona nog eens terug naar Nicole wat ik vond het super fijn.

Liyaro (9)

In 2015 ben ik, via mijn vriendin Kris, terecht gekomen bij Body Stress Release. Ik had overal pijn, vooral in mijn nek en schouders, en ik had vaak hoofdpijn. Kris had al een paar keer tegen mij gezegd dat ik eens naar Nicole moest gaan, maar ik stelde het altijd maar uit. Toen de pijn zo erg werd heb ik op een zondag mijn tablet opgezet en Nicole een e-mail gestuurd met mijn klachten. De dag nadien belde Nicole mij en kon ik nog wat vragen stellen, waarna ik besloot om BSR te proberen. Daar heb ik nog geen minuut spijt van gehad want ik voel mij sindsdien veel beter en rustiger en ik slaap ook beter. Nicole leerde mij bovendien om te luisteren naar mijn lichaam. Van zodra ik mij moe voel of pijn krijg ga ik wat rusten. Daar is niets mis mee, integendeel. Maar vroeger liet ik dat helemaal niet toe. Ik ben Kris dankbaar voor haar advies en ik ben zo blij dat ik Nicole heb leren kennen. Ik zou willen zeggen: Body Stress Release is gewoon zalig.

Elliane (60)

Ik heb een fysiek zwaar beroep en moet vaak zware bakken tillen. Ongeveer een jaar geleden kreeg ik pijn in mijn schouder, arm en pols. Ik kon mijn rechterarm niet meer omhoog heffen en het werd steeds moeilijker om allerlei dagelijkse activiteiten uit te voeren. Huishoudelijke taken zoals poetsen en de was ophangen lukte alsmaar minder goed. Maar ook voor zelfzorg verloor ik mijn onafhankelijkheid. Zo lukte het zelfs niet meer om zelf mijn BH los te maken. Alles wat ik deed, deed pijn en ik had constant het gevoel alsof er iemand op mijn schouders zat. Na verschillende onderzoeken en een aantal kiné beurten was de diagnose: stress. Volgens de dokter was een hoge dosis magnesium de oplossing om mijn spieren te ontspannen.

Toevallig las ik het artikel over Body Stress Release van Nicole in het magazine Rondom Leuven. Ik heb onmiddellijk afspraken gemaakt voor de 3 eerste sessies. Na de eerste BSR sessie ervoer ik een gevoel van ruimte. Helaas moest ik achteraf onmiddellijk gaan werken, wat geen goed idee was. Na de tweede sessie kon ik echter rust nemen. Mijn lichaam reageerde ongelofelijk goed de volgende dagen en de last viel van mijn schouders. Ik kreeg terug energie en kon terug zelf alles doen. De pijn was weg. Toen ik dit aan Nicole vertelde tijdens de 3de sessie sprongen de tranen van blijdschap in mijn ogen. Het is moeilijk te geloven, maar voor mij werkt Body Stress Release, echt waar. Ik ga nu maandelijks voor een onderhoudsbeurt en dat doet me goed. Voor wie met pijn moet leven, is het echt een aanrader!

Patricia (57)

Iréna was amper 63 jaar toen ze overleed.

In juni 2014 wandelde ze de eerste keer mijn praktijk binnen. Iréna had mijn BSR folder gevonden bij haar huisarts en wilde Body Stress Release wel eens proberen.

De intake nam veel tijd in beslag en mijn cliëntenkaart was te kort. Iréna had haar medische geschiedenis opgelijst en beschreef nauwkeurig de ziekten en de verschillende operaties uit het verleden alsook haar huidige aandoeningen en problemen, fysiek en mentaal. Haar lichaam had heel wat te verduren gehad en ze ging vaak figuurlijk gebukt onder dat lijf dat niet mee wilde. Toen ik genoeg wist om veilig Body Stress Release te kunnen geven zei ik haar met een kwinkslag: Iréna, sorry. BSR kan van jou geen “nieuw” meer maken. Maar wat het wel kan doen is jou comfort geven en wie weet hoe jong jij daarvan terug wordt. Ze schoot in de lach en we waren vertrokken.

Iréna kwam en bleef komen – om de twee à drie weken – omdat het haar lichaam deugd deed. BSR ontspande haar en ze genoot ervan . Ook van haar babbeltje. Meestal worden cliënten vanzelf stil gedurende een BSR sessie. Niet zo bij Iréna. Hoe meer ze ontspande, hoe meer ze vertelde. Zo leerde ik haar en haar familie steeds beter kennen. En of haar kleinzoon en dochter ook eens mochten langskomen?!

Oktober 2015 kreeg ze haar laatste BSR omdat ikzelf in “groot verlof” vertrok. Ze ging me een maand moeten missen en draalde bij het weggaan. Ik gaf haar een dikke knuffel, wat niet echt professioneel is, maar het gebeurde wel vaker. Ze glimlachte breed bij haar vertrek. Een maand later belde haar echtgenoot op de dag van haar afspraak om te verwittigen dat ze was opgenomen in UZ Gasthuisberg. Ik schrok, maar ik wist dat ze medisch altijd prima begeleid werd en ik zond haar een kaartje waarin ik haar een spoedig herstel toewenste. Drie weken later miste ze opnieuw haar afspraak. Ik kreeg argwaan; dit was niets voor haar. Ik zond haar een sms-je om te vragen hoe het met haar ging. Het bleef onbeantwoord.

Tot haar doodsbrief toekwam en me naar de keel greep. Een verwoestende ziekte…
“Simply The Best” stond er in dezelfde kennisgeving en klonk het op haar begrafenis.

Ik mis Iréna en ze wandelt nog vaak mijn gedachten binnen, met haar brede glimlach. Dan knik ik even blij naar haar en ben ik dankbaar dat we samen een eindje onderweg waren.

Woordje van Karen, haar dochter.

Nicole, Ik wil je graag bedanken voor wat je voor ons mama deed en nu ondertussen ook voor mijn zoon en mij doet. Toen mama mij vertelde over Body Stress Release moet ik eerlijk toegeven dat ik eerst toch wel sceptisch was. Maar ik zag dat ze er inderdaad veel deugd van had, waardoor dit gevoel steeds meer wegging.
Toen mijn zoon ineens heel wat last kreeg van stress en daar ook fysiek last van kreeg, stelde mama voor om hem een paar behandelingen te laten volgen. Toen ik hem na zijn eerste sessie zag buitenkomen, verdwenen alle eventuele bedenkingen die ik nog had. Hij voelde zich veel beter en was meer ontspannen.
Alleen was het voor mij op dat moment nog net niet voldoende om ook de tijd voor mezelf vrij te maken en een afspraak te maken. Ik bleef mezelf maar voorhouden dat het voor mij niet nodig was. En wanneer mama plots ziek werd, kwam het al helemaal niet meer in me op. Maar toen ik je, na het overlijden van mama, belde om in de kerstvakantie een afspraak vast te leggen voor mijn zoon, vroeg je mij om toch ook eens aan mezelf te denken. Ik ben je heel dankbaar dat je mij toen hebt overtuigd.

Ik voelde me na de eerste sessie eerst heel draaierig maar toch ook opgelucht. Na de volgende behandelingen ging het steeds beter. Je hebt magische handen en kan mij echt tot rust brengen. Maar dit komt volgens mij niet alleen door de Body Stress Release die je geeft, maar ook door je lieve en zachte persoonlijkheid.

Bedankt Nicole en tot binnenkort. Karen

Iréna (63)

Ik ben een moeilijk geval.

Ik verklaar me nader. Een getuigenis over Body Stress Release is bij mij onvermijdelijk tegelijkertijd een getuigenis over vriendschap, diepe doorleefde vriendschap – wat ze ‘vriendschap voor het leven’ noemen, denk ik. Nicole speelt al 20 jaar een cruciale rol in mijn leven die niet in woorden uit te leggen valt. Zuiver getuigen over wat BSR met mij gedaan heeft (en nog steeds doet) is dan ook een uitdaging van jewelste. Ik neem ze aan en doe mijn best.

Ons gezin had het voorrecht de conceptie, de verwachting én de geboorte van de BSR-praktijk van Nicole te mogen meemaken vanop de eerste rij. Wij waren supporters van het eerste uur en werden bij de inwijding dan ook zeer snel ‘gebruikers’ van het eerste uur. Om te beginnen, als fotomodel voor de website! Het was kerstvakantie 2013. Onze 3 zonen poseerden op aanwijzing van Nicole in alle hoeken van de praktijkruimte, luisterend naar een wetenschappelijk verhaal, kijkend naar de afbeeldingen of het skelet, op de buik op de tafel, op de rug op de tafel. Meer dan 100 foto’s maakte ik. Aan het einde van de sessie mocht ik zelf nog even op de tafel. Zonder dat ik het toen besefte, ging op dat moment in mijn lichaam een alarmsysteem af. De zachtheid van de (korte!) behandeling bracht mijn leeggelopen energiepeil – zowel emotioneel als lichamelijk – naar de oppervlakte. En dat was niks te vroeg. Zeker in de wetenschap dat ik altijd veel langer volhoud dan goed voor me is.

Twee dagen later stortte ik in. Ik was bezig met de voorbereidingen van het kerstavonddiner toen mijn lichaam me duidelijk maakte dat het gedaan was. Dat ik niet meer verder kon. Lichamelijk niet, maar ook niet psychisch, laat staan emotioneel. Ik deed mijn keukenschort uit en met mijn laatste krachten sprong ik op de fiets en reed naar de huisarts — hij woont gelukkig maar een straat verder. Ik was totaal op, totaal ontmoedigd, helemaal opgebrand na een té groot aantal moeilijke maanden op het werk waarin ik vleugellam was gemaakt, kwaad en radeloos was geworden. De kerstvakantie zou me er wel bovenop helpen. Had ik gedacht. Niet dus. De psychosomatiek deed z’n werk. Het korte moment bij Nicole op de tafel had een deur ingeslagen. Voelen dat ik er echt doorzat was een opluchting!

Ik bleef uiteindelijk ruim 3 maanden thuis, met een gevoel alsof ik in een glazen kooi leefde, waarbij ik zorg- en andere taken bleef opnemen in het gezin, maar als het ware dreef op automatische piloot. Een gesprekje met mijn huisarts van tijd tot tijd vormde in die periode een van de hoogtepunten in mijn bestaan.
Echt vóelen ben ik in mijn herinnering pas weer gaan doen toen ik na enkele weken thuiszitten aan een reeks BSR-sessies begon. Bij Nicole komen werkte voor mij als opgenomen worden in een warm bad van tederheid en lichamelijke verwenning. Keer op keer. Haar warme handen op mijn lichaam voelen, ze stevig drukkend naar beneden voelen kruipen langs mijn wervelkolom… : een sensatie die met niets te vergelijken valt. Mij overgeven aan haar professionele aanrakingen, waarbij de fragielste plekken de meeste aandacht kregen en stap voor stap, na verloop van enkele sessies, weer de ruimte konden gaan innemen die ze vóór mijn aftakeling innamen. De opgestapelde stress werd vakkundig gelocaliseerd en aangepakt. Mijn lichaam reageerde. Er waren ‘werken’ bezig en dat zou ik geweten hebben, soms meteen na een sessie, soms pas daags nadien of nog later. Er bewoog van alles. Ik voelde de gevolgen van de aan de gang zijnde onderhoudsbeurt, op door Nicole voorspelde, maar even goed soms op erg verrassende wijze. Aan het eind van elke sessie waande ik me in een soort niemandsland, in een gebied ergens tussen slapen en waken, een pijn- en stressvrije omgeving, waaruit ik langzaam maar volledig verkwikt weer wakker werd.

Ik was snel overtuigd van de heilzame werking van BSR voor ieders lichaam. Na mijn eigen startreeks heb ik eerst mijn man, daarna de kinderen doorgestuurd. Wat ik mezelf ‘getrakteerd’ had, wilde ik ook hun niet ontzeggen. Wij zijn nu allemaal ambassadeurs van het BSR-verhaal. Ook voor de kinderen is een BSR-sessie een cadeau. Of het nu ter ondersteuning en ‘verzorging’ is van wat atletiekbeoefening met het lichaam doet of gewoon als ‘bekroning’ van een met vrucht en inzet afgewerkt schooljaar of nog als kerstcadeau… op Nicoles tafel mogen liggen is een weldaad, niet enkel voor mama!
Tot vaak dus nog, Nicole, beneden in de living, maar ook boven op je tafel.

Barbara (44)

Sinds 2010 lijd ik aan fibromyalgie. Na verscheidene therapiën zoals o.a. osteopathie en fascia therapie zag ik een folder en boekje liggen bij mijn huisarts over Body Stress Release. Ik las het en mijn huisarts zei me dat dat misschien wel de missing link voor mij kon zijn. Ik maakte drie BSR afspraken bij een heel enthousiaste BSR practitioner Nancy in Blaasveld.

Wat ik me nog herinner van de eerste keer was dat ik me toen eigenlijk een hoopje ellende voelde en dat na de behandeling ik een zalig gevoel had en me helemaal ontspannen voelde. Sinds dat moment ben ik blijven gaan naar de Body Stress Release, nu toch al een aantal jaren à rato van 5 à 6 weken. Nancy verhuisde echter naar de kust en de afstand werd helaas te groot.

Na verloop van tijd kreeg ik terug meer en meer last van pijn en ben ik op zoek gegaan naar een andere BSR practitioner dichter in de buurt. Zo kwam ik bij Nicole in Oud-Heverlee terecht. Nog steeds sta ik er elke keer opnieuw verbaasd van hoe goed deze gezondheidstechniek is voor mijn persoonlijk welzijn. Het verbaasd me dan ook dat BSR nog niet meer bekendheid heeft. Ik ben (nog) niet helemaal genezen van fibromyalgie maar ik voel en weet dat het een heel positieve invloed heeft op mijn lichaam. Ik zou iedereen die fysische problemen heeft aanraden om dit zeker uit te proberen!

Chris (50)

Mijn kennismaking met Body Stress Release is er eentje van puur toeval: tijdens een bezoek aan de openbare bib viel mijn oog toevallig op het boek “Body Stress Release” van Gail Meggersee. Op dat moment was ik nog moeizaam aan het revalideren van een schouderoperatie. De wanhoop nabij ben ik het boek beginnen lezen en heb ik online verdere opzoekingen gedaan. Met de gedachte “baat het niet, dan schaadt het niet” heb ik toen een afspraak gemaakt bij de dichtsbijziijnde practitioner. Zo ben ik bij Nicole terecht gekomen voor mijn eerste sessies body stress release.

Na een aantal sessies voelde ik heel duidelijk beterschap. De geopereerde schouder zelf werd niet behandeld maar wel werd de ‘body stress’ aangepakt die was ontstaan in onderrug, rug en nek. Het is niet zo dat de pijn onmiddellijk verdwenen was maar ik voelde reeds na de eerste sessie aan dat deze behandeling juist zat, dit was het wat ik nodig had! Doordat de spanning werd weggenomen, kwam ook de beweeglijkheid in de schouder zienderogen terug. Emotioneel voelde ik mij nadien ook veel beter: stilaan werd de cirkel van pijn naar stress en omgekeerd, onderbroken.

Gezien mijn zittend beroep keer ik regelmatig terug op “onderhoudsbeurt” bij Nicole. Dit wordt totaal niet opgedrongen, het is op eigen vraag omdat ik de spanning in mijn lichaam nooit meer zo wil laten ophopen.

Ik ben een absolute voorstander van body stress release: het is een zachte aanpak, het voelt zalig aan en het is goed voor zowel lichaam als geest!
Ik ben Nicole dan ook heel dankbaar!! Elke keer opnieuw kijk ik uit naar mijn uurtje “welness”.

Veerle (48)

Ik had al een hele tijd last van vermoeidheid, futloosheid, stress, stramme spieren en knagende hoofdpijn en dacht eraan om me eens te laten verwennen met een lichaamsmassage, zoals ik in het verleden regelmatig deed, tot een vriendin me vertelde over Body Stress Release, ik had er nog nooit van gehoord, maar zij raadde me aan om dat eens te proberen. Ik maakte een afspraak en ging er naartoe zonder enige verwachting, ik dacht baat het niet dan schaadt het niet… ik probeer het gewoon en zie wel wat het met me doet…

En of het iets met me deed…. Het was gewoonweg fantastisch!

Bijna onbegrijpelijk hoe die zachte handen van Nicole mijn lichaam bevrijdde van alle spanningen en stress, ik voelde mij na die eerste behandeling al als herboren en ook de dagen nadien bleef ik nog nagenieten van het heerlijke ontspannen gevoel en mijn knagende hoofdpijn was weg! Na een tweede en derde behandeling voelde ik steeds meer mijn energie terug door mijn lichaam stromen en ook mijn stramme spieren kon ik vaarwel zeggen.
Vanaf nu maak ik 1 keer per maand een afspraak, ook al ben ik van mijn kwaaltjes verlost, het is meer bedoeld als preventie, een soort van onderhoudsbeurt, om te voorkomen dat mijn lichaam niet meer zo makkelijk de kans krijgt om stress en stramme spieren vast te houden. Ik vergelijk het een beetje als met een auto, die doe je ook regelmatig naar de garage voor onderhoud, om te voorkomen dat er problemen opduiken.

Ik vind het heel spijtig dat Body Stress Release nog zo weinig gekend is, maar ben heel blij dat ik het via mijn vriendin heb mogen ontdekken. Body Stress Release herstelt je lichaam op een gezonde manier, een ECHTE aanrader!

Gudulda (57)

Ik ken Nicole persoonlijk en was nieuwsgierig wat zij in Zuid –Afrika al die maanden geleerd had over Body Stress Release. Een infosessie in haar praktijk stelde mij op voorhand gerust. ik mag mijn kleding aanhouden, zelfs mijn schoenen.

Door een hernia van een heel aantal jaren geleden heb ik ’s ochtends een zeer stijf gevoel in mijn rug. Het is alsof mijn rug elk moment kan breken. Lang slapen of liggen is pijnlijk. Bovendien is het dagelijks zitten ook niet bevorderlijk voor een pijnlijke rug.

Ik boekte 3 sessies en had bij de eerst sessie een lang gesprek over “hoe ervaar ik mijn lichaam”. Er komt toch meer naar boven dan een zere rug … schouderpijn door een slechte houding, gevoelige darmen door stress… Werk aan de winkel.

Wat mij bij het begin van de sessie opvalt zijn de warme handen van Nicole die op mijn rug rusten en meteen kan ik mij ontspannen. Wat voor mij niet evident is.
Nicole werkt op het ganse lichaam en op het ritme van mijn ademhaling wordt er op de diepere spieren van mijn rug gewerkt. Ik voel mij na de eerste sessie wat licht in mijn hoofd. Ik voel wel een lichte verbetering in mijn rug…

Na de volgende sessies merk ik duidelijk een verschil. De stijfheid in mijn rug bij het opstaan is veel beter.

Ik besluit dit vast te houden en boek vanaf toen om de maand één sessie, liefst voor het weekend. Ik kijk er telkens naar uit, niet alleen omdat ik weet dat het goed is voor mijn rug, maar ook omdat ik mij helemaal ontspannen voel als ik terugkom.
En als mijn lichaam zich goed voelt, dan ben ik mentaal ook sterker

Ann (52)

Ik ben een jongeman van 24 jaar, 1m90 lang. Ik heb bijna heel mijn leven met computers gewerkt en doe dit nog steeds. Ik fiets en wandel veel om de vele uren die ik zittend aan een computer doorbreng te compenseren, maar toch heb ik al vijf jaar last van mijn rug, schouders en nek (mede door mijn lengte) en vermoeidheidsklachten. Mijn lichaam gaf door die jaren heen steeds meer signalen maar die heb ik proberen te negeren. Ik ben nog jong, dacht ik, dus ik zou hier tegen moeten kunnen. Ik ben mijn lichaam daardoor meer als iets apart van mij gaan zien, iets dat me tegenwerkte.

Na twee jaar was de energie op en ben ik met mijn veeleisende studies gestopt na een burn-out, die ik in de eerste plaats ook negeerde om mijn examens nog mee te kunnen doen. Ik had ook carpaal tunnel syndroom aan mijn rechterpols en tennisellebogen aan beide armen. Ik was die zomer zo leeg dat ik besloot om een sabbatjaar te houden omdat ik het niet zag zitten om al aan een andere richting te beginnen.

De jaren daarna heb ik me altijd nog vermoeid gevoeld: ik sliep slecht en stond elke dag op met spierpijn. Ik ben een paar keer naar een osteopaat geweest maar dat gaf maar heel tijdelijk wat verlichting.

Voor mijn 24ste verjaardag kreeg ik drie BSR sessies cadeau:

Na de eerste BSR sessie was ik een pudding. Complete relaxatie. Ik ben naar huis gefietst en ben gaan liggen. Toen ik terug opstond had ik vreselijke honger: ik heb die dag en de dagen daarna aanzienlijk meer gegeten dan normaal. Ook heb ik elke nacht heerlijk geslapen en werd ik uitgeslapen wakker, met zin om aan de dag te beginnen. Iets dat ik al jaren zelden nog meemaakte.

Net na de tweede sessie was ik wederom volledig ontspannen en zelfs een week later had ik nog geen enkele nacht slecht geslapen. Mijn eetlust was ondertussen geleidelijk terug normaler geworden. Ik voelde me terug meer één worden met mijn lichaam. Ik merkte ook sneller wanneer ik in een slechte houding zat; de ‘interne communicatie’ was terug in orde.

Na de derde sessie en de intussen vertrouwde relaxatie (je moet moeite doen om tijdens een sessie niet in slaap te vallen) waren er wat oude pijnen die heel tijdelijk terug de kop op staken: steken in mijn rechterpols en onderrug. Ik heb op het einde van deze sessie nog een paar oefeningen meegekregen die ik kan doen om mijn onderrug te verstevigen en mijn nek ontspannen te houden.

Nu zijn we een paar maanden later en ik voel me nog steeds opmerkelijk beter. Ik heb ook veel minder uren slaap nodig om door de dag te geraken dan vroeger. De spierpijn in mijn schouders en nek begint alweer wat terug te komen, maar deze keer heb ik het veel sneller door en zal ik dus ook niet zo lang wachten met vervolgsessies. Zeker aangezien ik nu weet dat dit écht helpt.

Xander (24)

Ik verloor op onverklaarbare wijze tijdens de herfst/wintermaanden verschillende malen het bewustzijn op gespannen momenten. Mijn hoofd knalde daarbij als een baksteen op de grond en ik geraakte door de slag in diepe bewusteloosheid. Gevolg: bloeden en urineverlies. De medische verklaring wijst op een zuurstoftekort door een te oppervlakkige ademhaling. Zelf had ik het gevoel dat tijdens die hevige stressmomenten mijn spieren -die kabels geworden waren door jarenlang bodybuilding- als het ware mijn bloedtoevoer afknelden. Daarna volgde er duizeligheid en bewusteloosheid. Onwaarschijnlijk? Cowboyverhaal? Dit fenomeen is mij reeds vier maal overkomen.

Ik heb als jongvolwassenen jaren aan meditatie en yoga gedaan. De laatste tien jaar echter, heb ik door allerlei omstandigheden, mijn ‘innerlijke zelf’ verwaarloosd. Waarschijnlijk kreeg ik hiervoor de rekening gepresenteerd.
Mijn buurvrouw gaf me uitleg over BSR en op aanraden ben ik naar BSR gegaan.
Tijdens de eerste drie initiële BSR sessies merkte ik hoe mijn spieren en vooral mijn bilspieren zich ontspanden als ik op de BSR behandeltafel lag. Terwijl ik zo van mening was dat ik al ontspannen was…niet dus!

Vlak na elke sessie was ik even beduusd, verdwaasd…. als een ‘gelukzalig moment’. Na enkele tellen kwam ik weer in de realiteit.
Thuisgekomen na de eerste sessie heb ik maar liefst zes uur geslapen. Daarna was ik rustig en actief. Als ik thuiskwam van de tweede sessie had ik energie voor twee en ging meteen aan de slag. De volgende dag sliep ik meer en langer dan anders. Ik werd ook rustiger en ontspannen. Hoe dan ook… het deed heel wat met me. Na de derde sessie ben ik even gaan wandelen in de bossen van Oud-Heverlee. Dan naar huis en aan de slag.

Omdat mijn “kabelspieren” zich snel opspannen – en het verstand wel zegt van ONTSPANNEN maar het lichaam niet wil luisteren – ben ik aan mijzelf verplicht om nog geruime tijd hulp te krijgen om te ontspannen door BSR.

Body Stress Release zorgt bij mij voor verbetering over heel de lijn, zeer zeker! Ik ervaar bovendien ook meer zelfzekerheid, een positiever zelfbeeld en minder negativisme. Dit is belangrijk voor me omdat ik heel lang een zwartkijker was (lees depri). Kan het iedereen ‘warm aanbevelen’.

Marc (60), Your Content Goes Here

Ik heb al jaren last van lage rugpijn en nekpijn. Mijn nekpijn gaat samen met hoofdpijn en een branderig gevoel in de onderarmen. Een boek lezen lukte mij niet meer door de nekpijn gevolgd door hoofdpijn. Ik heb verschillende dokters en kinesisten geraadpleegd, met slechts weinig resultaat op lange termijn.
Na wat zoeken op internet kwam ik terecht op de website van Body Stress Release. Ik stond er wat wantrouwig tegenover maar blijkbaar waren de mensen die het wel geprobeerd hadden heel positief. Ik nam contact op met Nicole in Oud-Heverlee. Ze kwam sympathiek en rustig over aan de telefoon.

Bij onze eerste afspraak voelde ik me meteen relaxed, alsof we elkaar al jaren kenden. Nicole neemt de tijd voor een goed gesprek en legt uit hoe en wat. Toen ik thuis kwam na de eerste sessie voelde ik dat er iets was gebeurd in mijn lichaam, maar ik kon het niet echt plaatsen. Ik voelde me moe en ontspannen.
Na de drie initiële sessies voelde ik mij goed, heel goed zelfs. Ik sliep beter en kon terug een boek lezen als ik dit niet te lang aan een stuk deed, wat voordien helemaal niet mogelijk was. Mijn rugpijn was ook veel beter en het branderig gevoel in mijn onderarmen was weg.
Na nog twee sessies kon ik terug een volledig boek lezen zonder hoofdpijn te krijgen.

Ik ben heel blij dat ik BSR heb leren kennen en ik blijf regelmatig terug gaan voor een onderhoudsbeurt, omdat ik mij daar heel goed bij voel. Ik raad het iedereen aan om het te proberen.

Lieve (55)

Ik heb 18 jaar zeer hard en veel gewerkt, en had een dieptepunt bereikt. Ik ben altijd een zeer slechte slaper geweest, maar op dat ogenblik sliep ik bijna niet meer. Ik was heel emotioneel, futloos, had totaal geen zin meer om weg te gaan of om mensen te zien.

Ik ben toevallig met Nicole in contact gekomen, en ik ga er sinds geruime tijd 2-wekelijks naartoe. Ze kan mij zo geweldig ontspannen, dat ik de nacht nadien 8 uren kan slapen, wat ongelofelijk is. Voor mij is BSR echt een “me-moment” en ik geniet er enorm van. Ik voel me ondertussen ook al heel wat beter, en de vooruitgang is goed te merken. Ik kan het aan iedereen aanraden, het is een super beleving.

Ruth (41)

Ongeveer 2,5 jaar geleden ben ik gescheiden. In mijn professioneel leven heb ik doorgaans vrij weinig negatieve impact van stress, maar die scheiding heeft me echt wel de laten voelen wat langdurige intensieve stress met je doet…. Ik leefde als een gejaagd beest zonder nog echt heel veel plezier van het leven te hebben of nog echt te kunnen genieten….. tot ik plots een lumbago kreeg, zeer pijnlijk en na wat rondvragen werd al snel duidelijk dat stress hier een zeer belangrijk trigger in is…. De klassieke geneeskunde, kinesietherapie, rugschool ea brachten wel soelaas maar de rugpijn ging niet volledig weg…

Via een zeer goede vriendin ben ik bij Nicole terecht gekomen. Een rijtje van 3 sessies deed wonderen met onmiddellijke impact op de pijn. Enkele weken later begon ik ook dingen te kunnen loslaten, rust te vinden bij mezelf, in vrede met mezelf te kunnen leven….. Ik ben ervan overtuigd dat body stress release meer is dan alleen een puur fysieke behandeling. Ik heb besloten om dit verder te blijven volgen bij Nicole op een maandelijkse basis.

Bedankt Nicole!

Wim (42)

Ik ben momenteel 31 jaar oud en in verwachting van mijn tweede kindje. Gezien ik aan het einde van mijn vorige zwangerschap nogal wat problemen kreeg van spierspanningen en een geknelde zenuw, raadde iemand me aan om Body Stress Release eens uit te proberen. Ik heb de sessies ervaren als een zeer zachte en aangename behandeling die zowel mentale als fysieke ontspanning en rust brengen. Precies wat ik nodig had tijdens mijn zwangerschap. Zelfs na een val met de fiets in mijn 36ste week, ben ik klachtenvrij gebleven. Ik ben ervan overtuigd dat Body Stress Release daar wat mee te maken heeft!

Anneke (31)

Al een tiental jaar heb ik hevige pijn in mijn rug. Niet de ganse rug maar welbepaald één pijnlijke zone links
naast mijn wervelkolom uitstralend tot onder mijn schouderblad.
Vele dokters en specialisten bezocht, MRI’s , scans enz…leverden weinig op. Enkele Tarlov-cysten werden
opgemerkt op de MRI’s maar volgens de artsen waren deze zeker niet de oorzaak van mijn pijn. De
gebruikelijke uitleg: artrose, slechte houding, leeftijd…ik hoorde het meermaals: er was weinig aan te doen.
Pijnmedicatie, oefeningen, rust , weer andere pijnstillers, één ding hadden ze gemeen: ze brachten weinig
verlichting.

Ondertussen werd de pijn heviger en de pijnperiodes langer, ze belemmerden mijn dagelijks functioneren. Om
moedeloos van te worden.

Ik reis graag en daarbij wordt er veel gewandeld in de natuur, maar ik ondervond steeds meer last van mijn
rug. Een wandelstok werd mijn reisgezel.
Via een vriendin die ook graag wandelde schreef ik me in voor een opleidingscursus Nordic Walking. Wandelen
met de hulp van stokken dat leek me wel iets. Zo leerde ik Nicole kennen. Wandelen met Nordic Walking-
stokken gaf me de nodige ondersteuning en de mogelijkheid om toch nog grote wandelingen te doen in de
natuur.

Toen hoorde ik voor het eerst over Body Stress Release. Een techniek om de opgebouwde stress en spanning
los te laten. Dat het me kon helpen mijn pijnlijke spieren te ontspannen kon ik maar eens uitproberen.
Na de eerste sessie BSR voelde ik reeds in de auto op weg naar huis dat mijn pijn verminderd was! s’Morgens
stond ik op: geen pijn. Opstaan zonder pijn dat was lang geleden. De volgende dagen was mijn pijn voor 50 %
minder. Na de tweede sessie gaf Nicole me de raad om ’s morgens Nordic-Walking te gaan doen, voor de pijn
in de loop van de dag weer terugkwam. De stokken gaven mijn bewegingen de nodige ondersteuning en ik kon
pijnloos wandelen.

Ik heb nu 3 sessies achter de rug en neen mijn pijn is niet helemaal weg ( spijtig genoeg kan Nicole de cysten
niet wegtoveren :- ) maar ik voel nu reeds voor 80 % beterschap!

Ik ga zeker nog een tijdje door met BSR want ik voel me na elke sessie geheel ontspannen zodat mijn hele dag
niet meer bepaald wordt door pijn . Ik heb er het volste vertrouwen in dat BSR me nog verder helpen.
Benieuwd naar de toekomst…

Bedankt Nicole!

Bea Stoefs (63j)
Druk op het volgende bolletje om de volgende getuigenis te lezen.