Heb jij Body Stress?

Stel:

 • je hebt regelmatig last van rugpijn of stijve spieren of tintelende ledematen of hoofdpijn of nekpijn of schouderklachten of brandend maagzuur of krampen in kuiten of voeten of rusteloze benen of oorsuizen of blaasproblemen of misselijkheid of … of …
 • je voelt je al geruime tijd (enkele weken of langer) vermoeid of energieloos, angstig of neerslachtig, boos of prikkelbaar, zonder aantoonbare reden
 • je hebt chronisch pijn en bent dat ‘gewoon’ gaan vinden
 • je piekert je te pletter of hebt het gevoel af te stevenen op een burn-out
 • je zit niet goed in je vel, maar je kan je klachten niet meteen definiëren
 • er werd je verteld dat je moet leren leven met je pijn
 • er is geen aantoonbare medische reden voor je klachten
 • je wijt je klachten aan je leeftijd en je hebt je al jaren geleden neergelegd bij je ongemak
 • je hebt last van zware hoofdpijn, die plotseling en zonder aanwijsbare reden optreedt
 • je hebt dikwijls last van brandend maagzuur of een slechte spijsvertering
 • je wordt ’s morgens wakker met een stijve onderrug
 • je hebt rusteloze benen die je uit je slaap houden
 • je wordt ’s nachts wakker van kramp in je voeten of kuiten

Dan is de kans groot dat je te maken hebt met (de signalen van) ‘body stress’.

Wie heeft baat bij BSR ?

Herken je hierboven (iets van) jezelf? Dan is BSR een juiste stap naar herstel. Of je nu 0 of 99 bent, man of vrouw, begiftigd met een zittende job, continu in beweging of werkloos…

Maar ook voor wie fit wil blijven of worden, wie wil werken aan een energieker en vitaler leven, wie zijn gevoel van welzijn wil corrigeren of verstevigen, weerstand wil opbouwen en klachten wil voorkomen, is BSR een slimme keuze.

Vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met stressoverbelasting, ongeacht of deze een fysieke, emotionele of chemische oorzaak heeft. Vandaar ook dat iedereen baat kan hebben bij Body Stress Release.

Body Stress Release is bovendien geschikt voor alle leeftijden omwille van zijn zachte benadering. Het is geschikt voor pasgeboren baby’s en hoogbejaarden. Het is veilig voor zwangere vrouwen en kan toegepast worden bij zieke en gezonde mensen.

Welke belofte houdt Body Stress Release in?

BSR stelt geen diagnose en richt zich niet specifiek op een ziekte of een lichamelijke aandoening. BSR verschuift de focus van de klacht naar de kracht van je lichaam in zijn totaliteit. Het begeleidt je lichaam naar zijn eigen ingebouwde ‘herstelmodus’.

Na een of meer BSR-sessie is voor 4 op 5 personen verbetering duidelijk merkbaar: pijn verdwijnt of neemt af, beweeglijkheid neemt toe, net als vitaliteit, energie… je voelt je langzaam weer ‘top’.

Body Stress Release is vaak enorm effectief bij:

Herken je jouw probleem? Aarzel niet en maak een afspraak. Staat je klacht niet in de opsomming of twijfel je? Neem contact op en we bekijken het samen.

BSR schenkt specifieke aandacht aan:

Baby’s en kinderen

Body stress kan bij kinderen van alle leeftijden voorkomen. Een moeilijke geboorte kan bijvoorbeeld al aanleiding geven tot het ontwikkelen ervan. Klachten zijn dan onder andere onverklaarbaar huilen, overstrekken, overbeweeglijkheid en krampjes.

Op iets oudere leeftijd is aanwezige body stress bij kinderen bijvoorbeeld te herkennen aan slecht slapen, groeipijnen, allergieën, verstoorde stoelgang, voortdurende verkoudheid, een laag concentratievermogen, rusteloosheid, hoofdpijn, buikpijn, bedplassen of boze buien.

Ook kinderen met medisch gediagnosticeerde stoornissen of syndromen (ADHD, autisme e.d) reageren vaak erg goed op BSR. Dit komt doordat de verstoorde zenuwprikkel naar de hersenen verdwijnt en daardoor de communicatie van en naar de hersenen verbetert, wat dan weer een positief effect heeft op concentratie en ontspanning.

Omdat de BSR-techniek zacht is, wordt zij door kinderen vaak als plezierig ervaren. Bovendien reageren baby’s en kinderen doorgaans snel op BSR, omdat de spanning nog niet zo lang in hun lichaam is opgeslagen.

(zwangere)vrouwen

Body stress in de onderrug kan bij vrouwen invloed hebben op de zenuwtoevoer naar de eileiders en de baarmoeder, waardoor deze organen minder goed functioneren. Hierdoor kun je last krijgen van menstruele buikkrampen, overmatig bloedverlies tijdens de menstruatie, onregelmatige eisprong of zelfs onvruchtbaarheid.

Tijdens de zwangerschap kunnen vrouwen last krijgen van vervelende druk op de bindweefselbanden die de baarmoeder met het heiligbeen verbinden, van pijn in de onderrug en van irritatie van de zenuwtoevoer naar de benen, waardoor pijn of rusteloosheid in de benen ontstaat. BSR helpt de druk en de pijn te verminderen en het lichaam weer te ontspannen. BSR kan in die periode ook een belangrijke rol spelen in de voorbereiding van het lichaam op de geboorte. Door de samendrukking van de lendenwervels te minimaliseren, verbetert BSR de communicatie tussen de zenuwen in het hele bekkengebied.

Senioren

Je kent vast wel de opmerkingen van mensen die ouder worden of je verzucht zelf wel eens: “ik wordt ook een jaartje ouder”. Veel ouderen laten het feit dat ze zich wat minder makkelijk kunnen voortbewegen of dat ze door het leven gaan met klachten, gelaten over zich heen komen. Toch hoeft dat niet! Veel lichamelijk ongemak ontstaat namelijk omdat het lichaam in de loop der jaren regelmatig is overbelast. Spieren verkrampen dan, waardoor stijfheid en pijn ontstaan. BSR maakt het lichaam vrij van deze spierspanning. En omdat BSR een milde methode is met een groot effect, wordt geen kracht gebruikt om de dingen in het lichaam recht te zetten en vindt er geen manipulatie van gewrichten plaats. Bovendien is de BSR-behandelbank zo gemaakt dat je er zonder moeite kunt op-en afstappen. Een bijzonder comfortabele ervaring voor senioren.

Sporters (van alle leeftijden)

Meer dan welk lichaam ook is dat van sporters onderhevig aan grote dosissen lichaamsbelasting. Tijdens het sporten kun je eenvoudig een blessure oplopen, doordat je bijvoorbeeld te veel van je lichaam vraagt, een val maakt of je lelijk verstapt. Rondom het geblesseerde lichaamsdeel verkrampen spieren om je te beschermen tegen meer pijn (vergelijk het met een natuurlijke spalk). Alleen rust is niet altijd voldoende om het probleem op te lossen. Soms moeten ook de spieren aangemoedigd worden om te ontspannen. Dan kunnen de omliggende zenuwen in samenwerking met de hersenen zorgen voor een voorspoedig herstel van de blessure. BSR helpt trouwens niet alleen om je lichaam te ondersteunen bij het helen en voorkomen van letsel, maar het vrijmaken van vastgezette spanning vergroot ook de energiestroom in en de flexibiliteit van het lichaam, waardoor de fysieke prestaties verbeteren.